Notícies

Tota l'activitat de la Fundació

El Dr. Figueiredo presenta a Ticare Evidence, els resultats d'un estudi d'investigació realizat a l'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona

El Dr. Figueiredo presenta a Ticare Evidence,  els resultats d'un estudi d'investigació realizat a l'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona

El 23 de febrer, Madrid va celebrar el XII Congrés d'Actualització en Implantologia, Ticare Evidence, un reconegut esdeveniment que reuneix anualment professionals de l'odontologia amb l'objectiu, segons el seu mateix lloc web, d'acostar als professionals els últims avanços en recerca, les noves tècniques quirúrgiques i les recents tendències en el camp de la implantologia i l'odontologia. Aquest congrés va dividir els continguts en tres programes diferents, per a diferents professionals del sector de l'odontologia: odontòlegs, higienistes i protètics, simultàniament en diferents ubicacions.

El Dr. Rui Figueiredo, professor que forma part del Màster de Cirurgia Bucal i Implantologia Bucofacial de la Universitat de Barcelona, ha participat al TeatroGoya Multiespacio, on es va celebrar el programa d'odontòlegs. Durant la seva conferència, programada en el marc de la sessió Ticare-SEPA: Prevenció i Tractament de la Periimplantitis i titulada “Pero… ¿tiene inconvenientes asociados a la terapia?”, va abordar els resultats d'un estudi sobre els tractaments d'implantologia practicats a l'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona.

En concret, el Dr. Figueiredo, va presentar els resultats dels tractaments d'implantologia practicats en pacients, els resultats del seguiment durant el temps d'1 a 7 anys, la recurrència dels pacients, l'enfocament regeneratiu que millors resultats va tenir i els factors de risc associats al fracàs, entre altres resultats obtinguts. Durant l'estudi, el Dr. Figueiredo va comptar amb la col·laboració de la Unitat de Manteniments d’Implants, una unitat de l'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona, que va néixer en 2012 per a donar resposta a la creixent necessitat de tractar a pacients que havien desenvolupat patologies periimplantarias.

Com hem subratllat, l'estudi es va realitzar íntegrament al nostre hospital, on els alumnes de la Universitat de Barcelona tenen l'oportunitat de realitzar les seves pràctiques clíniques i dur a terme els seus projectes de recerca. L'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona, des de la seva creació, aposta per la recerca científica, acollint múltiples investigacions que tenen repercussió en l'àmbit de l'odontologia i podologia; algunes d'aquestes investigacions, surten a la llum en forma de publicacions en revistes científiques, contribuïnt a l'ampliació  bibliogràfica de la comunitat científica, o, com en aquest cas, exposades en reconegudes conferències a nivell nacional i internacional.