Notícies

Tota l'activitat de la Fundació

L'Hospital Odontològic UB aposta per la digitalització amb la finalitat d'implantar el flux digital

L'Hospital Odontològic UB aposta per la digitalització amb la finalitat d'implantar el flux digital

El passat dia 31 de gener de 2019 es va donar el tret de sortida al Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial de L'Hospitalet de Llobregat: “L'Hospitalet, ecosistema innovador de salut” del qual la Fundació Josep Finestres n'és sòcia, juntament amb L'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat i Idibell.

La Fundació Josep Finestres participa d'aquest projecte amb l'operació 'Somriure a mida 3D' que té com a finalitat implantar el flux digital a l'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona mitjançant l'adquisició d'aparells CAD/CAM i la formació en els mateixos.

L'acte inaugural, que ha tingut lloc a Gornal Activa, ha comptat amb la intervenció del subdirector de Cooperació Local, Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Jordi Castells i el Primer Tinent d'alcalde de l'Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, el Sr. Francesc Belver. Ambdós han coincidit amb destacar els beneficis d'establir aliances entre institucions i empreses que conviuen en un mateix territori pel desenvolupament de l'entorn i la importància del sector sanitari pel municipi de L’Hospitalet de Llobregat, en tractar-se del segon sector de més activitat del territori i el primer en ocupabilitat.

El Director General de la Fundació Josep Finestres, el Sr. Jordi Gonzalo, ha exposat durant la presentació les virtuts d'instaurar equips tecnològics innovadors en les pràctiques assistencials: els beneficis de la gestió eficient, la comoditat pels pacients i les possibilitats que s'obren en recerca, entre d'altres. Si ve convé fer especial menció al que suposa aquesta inversió per a la formació, també cal destacar que els docents i estudiants de la Universitat de Barcelona comptaran amb escàners intraorals, equipament d'última generació que se sumarà a altres equips tecnològics innovadors amb què compta l'Hospital. Això permetrà modernitzar la formació pública i despuntarà a la Universitat que ja estava al capdamunt en formació Universitària Odontològica.

També han participat en Lluís Traveria, cap del Servei de Projectes Estratègics de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat; i representants d'IDIBELL: Gabriel Capellá, Director General, i Raquel Egea, directora de l'Àrea d'Innovació i Desenvolupament de Negoci, que han presentat accions que intentaran apropar l'activitat del Campus de Bellvitge a les empreses i la societat civil.

Poden seguir el dia a dia del projecte a: https://twitter.com/LH_inh?lang=es