Notícies

Tota l'activitat de la Fundació

L'Hospital Podològic Universitat de Barcelona participa en un projecte per millorar la qualitat de vida de pacients amb ELA

L'Hospital Podològic Universitat de Barcelona participa en un projecte per millorar la qualitat de vida de pacients amb ELA

L'Hospital Podològic Universitat de Barcelona participa en un projecte, juntament amb investigadors/es de l'Escola de Podologia de la Universitat de Barcelona i de la Unitat Funcional de malaltia de motoneurona de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

El projecte consisteix a estudiar quins tractaments podològics poden millorar la qualitat de vida dels pacients amb ELA i està liderat pel Dr. Antonio Jesús Zalacaín, director de la Unitat de Formació i Recerca de Podologia de la Universitat de Barcelona i professor de Cirurgia de l'Hospital Podològic UB.

L'ELA, Esclerosi Lateral Amiotròfica, és la tercera patologia neurodegenerativa després de la demència i el Parkinson i es registren 900 casos nous cada any, a Espanya. Es tracta d'una malaltia d'origen desconegut que, actualment, no té tractament curatiu.

Atès que la intervenció podològica millora la qualitat de vida dels/de les pacients és molt important que es puguin realitzar tractaments simptomàtics; mitjançant embenats neuromusculars per ajudar al seu drenatge limfàtic, mitjançant suports plantars i calçaterapia per aconseguir que tinguin més estabilitat i puguin mantenir la seva deambulació i retardar l'ús d'una altra sèrie d'aparells per a passejar.

L'equip investigador necessita recaptar 48.000 euros per contractar professionals que duguin a terme aquestes intervencions. Per això el Consell General de Col·legis Oficials de Podòlegs col·labora en la difusió de la campanya de captació de fons i s'ha creat una pàgina web on qualsevol persona pot contribuir fent una donació.

Per aconseguir més informació sobre el projecte, consulta la seva pàgina web: https://www.precipita.es/proyectos/Intervencion-podologica-para-mejorar-la-calidad-de-vida-de-pacientes-con-ELA