Notícies

Tota l'activitat de la Fundació

Impulsem la digitalització 3D de la pràctica assistencial a l'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona

Impulsem la digitalització 3D de la pràctica assistencial a l'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona

Per tal d’instaurar i difondre un nou model holístic d’atenció personalitzada basat en la intervenció 3D, des de l’Hospital Odontològic de la UB (HOUB) hem creat una nova sala de treball amb la incorporació de nou equipament per a la diagnosi clínica, el disseny i la planificació en 3D disponible per a totes les especialitats.

L’operació, que es coneix amb el nom de «Somriure a mida 3D», forma part del PECT «L’Hospitalet, ecosistema innovador de salut», dut a terme conjuntament amb l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i l’IDIBELL, i que té el propòsit de completar i potenciar Bellvitge com a referent internacional en la innovació en l’àmbit de la salut.

«L’objectiu de l’acció és introduir el flux digital, és a dir, un procés integral de digitalització, en els tractaments odontològics a l’Hospital», explica Jordi Gonzalo, director de la Fundació Josep Finestres de la UB, encarregada de gestionar l’HOUB. «D’altra banda, els docents i estudiants de la UB —afegeix— tindran a la seva disposició escàners intraorals i equipament d’última generació que se sumen a altres equips innovadors que ja té el centre. Això permetrà modernitzar la formació pública i mantindrà la UB al capdavant en formació universitària odontològica».
El projecte té finançament del Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER) i de la Diputació de Barcelona, i ha permès incorporar a l’HOUB cinc dels millors escàners intraorals del mercat i ordinadors de taula amb gran targeta gràfica i pantalles de 27”. Els equips porten el programari necessari per planificar intervencions quirúrgiques i l’ortodòncia invisible, per fer els dissenys protètics, i per formar els diferents col·lectius professionals de l’Hospital.

Aquesta operació, doncs, és una aposta per millorar l’eficiència de l’HOUB, mitjançant els avenços del coneixement i la tecnologia, per tal de convertir-se en agents innovadors del panorama actual en matèria de docència, recerca i assistència. A més, permetrà oferir prestacions més modernes, àgils i especialitzades, reduint costos, estalviant temps, donant més qualitat als tractaments i sent més sostenibles.