Notícies

Tota l'activitat de la Fundació

L'experiència de fer un voluntariat d’odontologia a Kenya en primera persona

L'experiència de fer un voluntariat d’odontologia a Kenya en primera persona

La Paula Roca Obis i l’Ona Rius Bonet, alumnes de 5è del grau d’Odontologia de la Universitat de Barcelona ens expliquen l’experiència que han viscut aquest estiu com a voluntàries a l’ONG internacional “Projecs Abroad”.

Aquesta vivència, descrita per les alumnes com “una experiència increïble que les ha fet créixer professionalment, però sobretot com a persones” va tenir lloc a Kenya i, durant un mes i mig, van realitzar tasques relacionades amb l’odontologia i l’educació sanitària.  

Les alumnes, que encoratgen a tothom a realitzar un voluntariat, asseguren que “de ben segur serà una experiència que no oblidaràs mai i te n’adonaràs de que t’emportes cap a casa molt més del que has donat”.

La Paula i l’Ona ens expliquen en un fragment com van ser els seus dies a Kenya:

“Durant aquest temps, vam estar convivint amb una família local a Nanyuki, una de les ciutats on treballa la nostra ONG. Gran part del temps vam estar treballant en el departament dental a un hospital catòlic anomenat "Pope John Paul II Huruma", encara que un cop a  la setmana anàvem a diversos poblats o dispensaris a treballar com a personal sanitari per fer revisions i visites mèdiques. També vam fer revisions bucals i vam donar instruccions d'higiene i consells dietètics a una escola associada a l'ONG, on anàvem sovint a fer companyia a nens/es amb situacions precàries i a participar ocasionalment en el projecte de conservació, plantant arbres. 

A l'hospital vam tenir l'oportunitat de fer tot tipus de tractament de forma pràcticament autònoma, encara que sota la supervisió del doctor responsable. L'instrumental que teníem a l'abast era de subsistència, escàs i estava en força mal estat (miralls i llimes trencades i insuficients, etc.), però ens en sortíem igualment. Els/Les pacients eren molt agraïts i quedaven satisfets amb la feina feta.”